Панирано кисело мляко

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 23.12.2013
Панирано кисело мляко
 
Необходими продукти:
за панировачната паста \"Патафри\":
100 г брашно
250 мл бира
3 яйца
сол на вкус

за панираното кисело мляко:
140 г царевично брашно
350 г изцедено кисело мляко
5 г чесън на прах
сух копър на вкус
черен пипер на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Приготвяне на Патафри: Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъчната смес. Прибавя се сол на вкус.
2
Изцеденото кисело мляко се подправя със сушен копър, чесън на прах, черен пипер и сол. Оставете го да отпочине за 30 минути. Когато поемат съставките - разбъркайте отново.
3
С чаена лъжичка се взема от сместа и се поставя в чинията с царевично брашно. Поръсвате и овалвате в брашното. Вземете го внимателно с ръце и лекичко го „изтупайте“ да изпадне излишното брашно. После топчето се топи в панировката и се пържи се в силно сгорещено, обилно количество олио. Готовите хапки се отцеждат върху кухненска хартия.
4
Хубаво е да знаете, че тази рецепта е трудна за изпълнение и изисква опит!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2014
Мислех, че ще е трудно, но е наистина лесно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: