Панирани ябълки

Ще се изненадате от приятния вкус на този десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 големи зелени ябълки
4 яйца
300 г брашно
100 г пудра захар
200 мл прясно мляко
1 ванилия
олио за пържене

за гарниране:
300 г цедено кисело мляко
100 г боров мед
100 г печени орехи

за поръсване:
1 с. л. пудра захар
1 ванилия
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Панирани ябълки

Ябълките се почистват от семките (избушват се с корер) и се нарязват на дебели шайби.

 


2
Панирани ябълки 2

Брашното се сипва в купа, слагат се пудрата захар и ванилията, прави се кладенче и се чукват яйцата. Бърка се с телена бъркалка, като по малко се налива и млякото. Трябва да се получи тесто малко по-гъсто от това за палачинки.

 


3
Панирани ябълки 3

Ябълките се потапят в тестото.

 


4
Панирани ябълки 4

После се пържат в загрято олио, на маслена баня, до златисто. Изваждат се върху хартия, да се отцеди излишната мазнина.

 


5
Панирани ябълки 5

Като леко се охладят, с цедка се поръсват със смесените канела, ванилия и пудра захар.

 


6
Панирани ябълки 6

Гарнират се със смесено с мед цедено кисело мляко и се поръсват с натрошени печени орехи.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2017
Вкуснички станаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: