Панирани тиквички по селски

Традиционно българско ястие
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 01.09.2014
Панирани тиквички по селски
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
500 г кисело мляко
4- 5 скилидки чесън
1 връзка копър
брашно за паниране
олио за пържене
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панирани тиквички по селски
Почистете и нарежете тиквичките на филийки по дължина. Посолете ги от двете страни.
2
Панирани тиквички по селски 2
След това ги оваляйте в брашно.
3
Панирани тиквички по селски 3
Изпържете ги до получаването на златисто-кафяв цвят.
4
Панирани тиквички по селски 4
Счукайте чесъна на паста и го смесете с киселото мляко. Добавете ситно нарязания копър към сместа.
5
Панирани тиквички по селски 5
В подходящ съд наредете ред от панираните тиквички и после ги залейте с приготвената млечна смес. После пак нареждате ред от панираните тиквички и ги заливате с млечна смес. И така до изчерпване на съставките.
Оставете ги в хладилника за 1-2 часа и после ги сервирайте като предястие.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Страхотна постна вечеря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


274 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: