Панирани свински котлети с билков сос

Златисти и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
140 г галета
50 г сирене „Пармезан”
2 яйца
4 стръка салвия
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
зехтин за пържене

за соса:
150 г заквасена сметана
80 мл животинска сметана
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
4 стръка див лук
4 стръка босилек
4 стръка копър
1–2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панирани свински котлети с билков сос
Котлетите се прорязват до костта, без да се отделят от нея. Месото се начуква внимателно, докато се изтъни.
2
Панирани свински котлети с билков сос 2
Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Панирани свински котлети с билков сос 3
Яйцата се разбиват. Галетата се смесва с настъргания пармезан. Котлетите се овалват в брашно.
4
Панирани свински котлети с билков сос 4
Потапят се в яйцата и се овалват в галетата с пармезана.
5
Панирани свински котлети с билков сос 5
Пържат се един по един в сгорещен зехтин от двете страни, до златисто, като при всеки котлет в мазнината се слага един стрък салвия.
6
Панирани свински котлети с билков сос 6
Заквасената сметана се разбърква и се овкусява с наситнените магданоз, копър, див лук и босилек.
7
Панирани свински котлети с билков сос 7
Прибавят се стритият на паста чесън, горчицата, лимоновият сок, сол и черен пипер.
8
Панирани свински котлети с билков сос 8
Животинската сметана се разбива, докато стане пухкава. Прибавя се към ароматната смес.
9
Панирани свински котлети с билков сос 9
Шницелите се поднасят със соса.


Съвет:
Котлетите се прорязват до костта, така че да останат леко закрепени. Така месото ще се сготви равномерно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2017
Много крехки с много вкусна и интересна панировка, която ще ползвам и за други ястия.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: