Панирани сиренца с екзотичен азиатски сос

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Панирани сиренца с екзотичен азиатски сос
 
Необходими продукти:
150 г „Ементал”
150 г кашкавал
100 г краве сирене
100 г „Бри”
4 яйца
300 г царевично брашно за паниране
100 г плод манго (50 мл сок)
2 с. л. чили сос
2 скилидки чесън
1 ч. л. мед
150 мл кетчуп
сокът от 1 лайм


Начин на приготвяне:
1
Сирената се режат във форма по желание и се овалват в царевичното брашно, след което се потапят добре в разбитите яйца и отново се овалват в брашното.
2
Панират се до златисто и се поставят в чиния, покрита с кухненска хартия.
3
Сосът се приготвя, като чили сосът, кетчупът, медът и сокът от лайм се смесват добре с вилица или телена бъркалка. Ако се ползва плод от манго, той се нарязва на ситни кубчета и се прибавя накрая с накълцания чесън. Поднася се с панираните сиренца.

 

Съвет:

По желание, след като се потопят в яйцата, сирената може да се поръсят със сусам, вместо да се овалват повторно в брашното.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: