Панирани шницели

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 17.02.2014
Панирани шницели
 
Необходими продукти:
за каймата:
440 гр кайма
1 глава лук
1 яйце
10 стръка магданоз
1 к.л. червен пипер червен пипер
галета за сгъстяване
сол и черен пипер на вкус

за панировката:
2 бр яйца
80 гр галета
80 гр брашно
сол на вкус
олио за пържене

за гарнитурата:
1 свежа маруля
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
сол, оцет и зехтин на вкус
400 гр сварени картофи
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен копър


Начин на приготвяне:
1
Панирани шницели
Измесват се: каймата, яйцето, ситно нарязаният лук и магданоз, червен пипер, черен пипер и сол. Ако каймата стане прекалено мека, се добавя галета за сгъстяване. Оформете шницели и ги оставете в хладилника да се стегнат и отпочинат, докато приготвите гарнитурата. Нарежете сварените картофи на кубчета. Изпържете ги в загрятото олио до готовност. Почистете чесъна и го нарежете на ситно заедно с копъра. Разбъркайте картофите с копъра и чесъна и посолете съставките. Оставете ги да поемат ароматите. От марулята, репичките и пресения лук направете свежа салата. Извадете шницелите и ги панирайте – оваляйте ги в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета. Изпържете ги и ги отцедете от мазнината върху метална решетка. Не ви препоръчвам да ги отцеждате върху кухненска хартия, защото тя задържа мазнината, отцеждането спира и не се получава хрупкава коричка.
2
Панирани шницели 2
Сервирайте ги с приготвената гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2017
Ето ги и моите шницели! Ще бъдат сервирани с шопска салата и таратор! :)
6.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2015
Много хубави станаха, с хрупкава коричка... (аз ги \"пържих\" в Актифрай на Тефал)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2015
Много е вкусно, само че гарнитурата е таратор!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2015
Много е вкусно, само че гарнитурата е таратор!
3.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2015
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: