Панирани с майонеза пилешки бутчета

С пикантна коричка и аромат на див лук
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2012
Панирани с майонеза пилешки бутчета
 
Необходими продукти:
12 долни пилешки бутчета
200 г майонеза
50 г дижонска горчица
1 с. л. сос „Уорчестър”
5–6 капки лют сос
1/2 връзка див лук
1 ч. ч. галета
олио за намазване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панирани с майонеза пилешки бутчета

От бутчетата се отстраняват капачетата. Овкусява се със сол.

 


2
Панирани с майонеза пилешки бутчета 2

Майонезата се смесва с горчицата, соса „Уорчестър” и лютия сос.

 


3
Панирани с майонеза пилешки бутчета 3

Дивият лук се нарязва наситно и се смесва с галетата.

 


4
Панирани с майонеза пилешки бутчета 4

Бутчетата се потапят в майонезената смес и след това се овалват в галетата.

 


5
Панирани с майонеза пилешки бутчета 5

Подреждат се в тава с незалепващо покритие, ако не е такава се намазва с олио.

 


6
Панирани с майонеза пилешки бутчета 6

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 25–30 минути (на най-горно ниво).


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2017
Много вкусни, любими на всички вкъщи и на гостите ни.
11.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Аз ги панирах с корнфлейкс!
10.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
Изпекох ги! 4 пилешки цели бутчета. Дивия лук замених със сушен риган и в сухата панировка добавих още млян бял пипер + инд.орехче + сух джинджифил + куркума + сумак + къри на прах. А в мократа смес замених сос Уочестър (поради липса в момента) с Унисос. Прибавих от мен няколко капки олио в майонезената смес. Пекох вентилатор, но след първите 25 мин - обърнах бутчетата. Общо пекох около 70 мин (на печка Горение). И тъй сато ми остана от мократа панировка я употребих за сос като добавих кофичка кисело мляко и разбърках. Сервирах горещи бутчета със студен майонезено-млечен сос. Браво на Лора и Стоян!:)
9.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
аз го правя по-просто,и става достатъчно вкусно Крилца без връхчетата-те са за Маца майонеза -достатъчно солена и затова не осолявам крилцата и галетата естествено,нататък е ясно-мажеш на богато,отъркулваш в галетата да покрие до последния милиметър и хоп във загрятата на 220 фурна за 45 мин-моята е без вентилатор.Сименс на 30 години,но не я сменям за новите еднодневки за нищо на света,да ви е ....солено:-),но не много,че не е полезно
8.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
Много са вкусни! :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


306 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: