Панирани пилешки руладини

Поднесени с гъбен сос
Източник: Косатката
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.05.2022
Панирани пилешки руладини
 
Необходими продукти:
4 пилешки филета
2 щипки сол
3 щипки черен пипер
200 г крем сирене
200 г сушени домати
2 яйца
300 г брашно
300 г галета

за гъбения сос:
300 г печурки
500 мл течна готварска сметана
5 чери доматчета
3 щипки черен пипер
3 щипки сол
3 с.л. разтопено и охладено краве масло


Начин на приготвяне:
1
Пилешките филета се изтъняват. Овкусяват се със сол и черен пипер. Слага се от крем сиренето и сушените домати. След това се завиват на рула.
2
Забождат се с клечки за зъби, за да запазят формата си. Овалват се първо в брашно, после се потапят в разбитите яйца, а след това се овалват в галета. Пържат се, докато придобият оранжев цвят.
3
Гъбите се почистват и нарязват на парченца. В дълбок тиган се загрява разтопеното масло и се запържват гъбите до готовност. Поливат се със сметана и се разбъркват, овкусява се със солта и черния пипер. Сосът се готви за 10-тина минути или докато се сгъсти, като се разбърква леко през цялото време.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: