Панирани пилешки кълки

Гост: Иван Лечев
Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2002
Панирани пилешки кълки
 
Необходими продукти:
8 пилешки кълки
1 стрък магданоз
1 стрък целина
1/2 глава лук
брашно
1 яйце
1 с. л. сух босилек
1 ч. л. горчица
3 скилидки чесън, счукан
магданоз, ситно нарязан
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Панирани пилешки кълки
В тенджера се кипва 1 1/2 л вода зaедно с магданоза, целината и лука. Прибавят се кълките и се варят 15 минути на тих огън. Изваждат се и се подсушават със салфетка.
2
Панирани пилешки кълки 2
Яйцето се разбива в купа заедно с босилека, магданоза, горчицата и чесъна.
3
Панирани пилешки кълки 3
Кълките се овалват последователно в брашно, яйце и галета. Пържат се в сгорещено олио 3-5 минути (до златисто). Изваждат се върху салфетки, за да се отнеме излишната мазнина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: