Панирани пилешки гърди с креолски сос

Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2004
Панирани пилешки гърди с креолски сос
 
Необходими продукти:
3 пилешки гърди
царевично брашно за паниране
1 щипка мащерка
3-4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
1 яйце
олио за пържене

за майонезата:
1 яйце
120-150 мл олио
1-2 с. л. лимонов сок
1 с. л. горчица
1 ч. л. настърган хрян
1-2 листа целина
праз колкото орех
1/2 ч. л. сос (соев сос)
1/4 ч. л. гранулиран чесън
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панирани пилешки гърди с креолски сос
Пилешките гърди се осоляват и се оставят да престоят.
2
Панирани пилешки гърди с креолски сос 2
Яйцето за майонезата и олиото се поставят в цилиндричен съд и се разбиват с пасатор, докато побелеят. Овкусяват се с подправките и лимоновия сок и разбиването продължава още 1 минута. Добавя се ситно нарязаният праз и се разбърква с вилица.
3
Панирани пилешки гърди с креолски сос 3
Сместа за панировката се приготвя, като яйцето се разбива заедно с мащерката и накълцаните наситно чесън и магданоз.
4
Панирани пилешки гърди с креолски сос 4
Пилешките гърди се овалват в царевичното брашно и се потапят в сместа за панировката.
5
Панирани пилешки гърди с креолски сос 5
В тигана се налива олио, колкото да покрива пилешките гърди до средата, пържат се в умерено загрято олио по 3-4 минути от всяка страна.
6
Панирани пилешки гърди с креолски сос 6
Сервират се заедно с приготвената майонеза. Към ястието могат да се предложат панирани лучени пръстени или друга подходяща гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: