Панирани пилешки гърди с корнфлейкс на фурна

Нискокалорична и здравословна рецепта за панирано пиле, поднесенo със сладко-кисел сос
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2006
Панирани пилешки гърди с корнфлейкс на фурна
 
Необходими продукти:
400-500 г пилешко филе
1 яйце
2 ч. ч. корнфлейкс
1/2 ч. ч. царевично брашно
7-8 стръка магданоз
2-3 с. л. олио
1/2 ч. л. сол
черен пипер и сол на вкус
1 глава лук
150-200 г кетчуп
4 с. л. кафява захар
2 с. л. тъмен соев сос
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. винен оцет
2 с. л. зехтин
1 с. л. сос "Уорчестър"
1/2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Панирани пилешки гърди с корнфлейкс на фурна
Пилешките гърди се нарязват на ивици. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.
2
Панирани пилешки гърди с корнфлейкс на фурна 2
Корнфлейксът и царевичното брашно се смилат заедно с 1/2 ч. л. сол.
3
Панирани пилешки гърди с корнфлейкс на фурна 3
Яйцето се разбива в купа, добавя се наситненият магданоз и се разбърква. Ивиците месо се потапят в разбитото яйце, след това се панират в смляната смес и се подреждат в намазнена тава.
4
Панирани пилешки гърди с корнфлейкс на фурна 4
Поставят се в предварително загрята на 220 градуса фурна и се пекат 25 минути, като в средата на печенето се обръщат.
5
Панирани пилешки гърди с корнфлейкс на фурна 5
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва за 1 минута в предварително загретия зехтин.
6
Панирани пилешки гърди с корнфлейкс на фурна 6
След това лукът се полива с винен оцет и лимонов сок, поръсва се с кафява захар, добавят се кетчуп и сос "Уорчестър". Разбърква се, подправя се с червен пипер и соев сос, вари се 1 минута и се пюрира. Сосът се поднася заедно с панираните пилешки гърди.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2024
Вкусно, бързо и лесно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: