Панирани пилешки гърди на микровълнова фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2005
Панирани пилешки гърди на микровълнова фурна
 
Необходими продукти:
400-500 г пилешки гърди
50 г орехови ядки
1 картоф
1 ч. ч. галета
3-4 стръка магданоз
5 с. л. кисело мляко
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сос “Уорчестър”
1-2 щипки гранулиран чесън
1-2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Панирани пилешки гърди на микровълнова фурна
Пилешките гърди се обезкостяват, кожата се отстранява. Филетата се нарязват на еднакви по големина ивици.
2
Панирани пилешки гърди на микровълнова фурна 2
Маринатата се приготвя, като киселото мляко се разбърква с горчицата, соса „Уорчестър“, гранулирания чесън, солта и наситнения магданоз. Месото се овалва в маринатата и се оставя да престои максимално дълго (12-24 часа).
3
Панирани пилешки гърди на микровълнова фурна 3
Ореховите ядки се смилат заедно с малко от галетата. След това в подходящ съд се смесват с останалата галета и вътре се овалва маринованото месо.
4
Панирани пилешки гърди на микровълнова фурна 4
В плоска чиния се нареждат ивички картофи, като между тях се оставя разстояние. Отгоре се нареждат филетата. Пекат се 10-15 минути на ниска мощност на микровълнова фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: