Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос

Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2011
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос
 
Необходими продукти:
1 кг патешки сърца
100 г синьо сирене
1 дафинов лист
1 ч. л. черен пипер на зърна
4–5 зърна бахар

за панировката:
3 яйца
50 г галета
50 г тортила чипс
50 г сирене “Пармезан”
1 щипка сух риган
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
500 мл олио (за пържене на маслена баня)

за сос “Къмбърленд”:
200 г замразени горски плодове
сокът от 2 портокала
25 мл уиски
50 мл порто
кората от 1 лимон
5 с. л. захар
1 щипка лют пипер


Начин на приготвяне:
1
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос

Сърцата се сваряват заедно с дафиновия лист, черния пипер на зърна и бахара, за около един час. След това се почистват, като аортата се издърпва.


2
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос 2

Прави се лек прорез и вътре се слага синьото сирене.


3
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос 3

Галетата, начупения тортила чипс, настъргания пармезан, ригана, сол и черен пипер се слагат в кухненски робот и се смилат.


4
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос 4

Сърцата се овалват в брашно след това в разбитите яйца и после в смета с галетата.


5
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос 5

Пържат се на маслена баня, до златисто.


6
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос 6

Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.


7
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос 7

Портокаловият сок се слага в касерола на котлона и се редуцира наполовина.


8
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос 8

Прибавят се настърганата лимонова кора и останалите съставки за соса.


9
Панирани патешки сърца с “Къмбърленд” сос 9

Оставя се да се редуцира още малко и се поднася заедно със сърцата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: