Панирани миди

Лесно и много вкусно
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 06.12.2013
Панирани миди
 
Необходими продукти:
за панировката:
500 г морски миди
500 мл прясно мляко
2 яйца
4 с. л. брашно
4 с. л. галета
5 с. л. олио
1 лимон
на вкус сол и черен пипер
1 връзка магданоз

за гарнитурата:
1 ч.ч. ориз
1 с.л. масло
3 ч.ч. вода
1 краставица
2 домата


Начин на приготвяне:
1
Мидите се почистват от черупките и пясъка, измиват сег, слагат се в млякото да се накиснат и се прибират в хладилника за 2-3 часа.
2
След като са престояли в млякото, мидите се изваждат, посоляват се на вкус, овалват се в брашно, после в яйце и накрая в галета. Пържат се в сгорещеното олио и се оставят за малко да се отцедят върху кухненска хартия.
3
Гарнитурата се прави от ориз, сварен в подсолена вода, до пълна готовност и овкусен с масло, нарязаните домати и краставица. Мидите се сервират топли, поръсени със ситно нарязан магданоз, малко черен пипер и полети с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2015
Получиха ми се сравнително много добре :)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2014
Как да накисна мидите в мляко, ако са замразени? Трябва ли да ги размразя преди това ... дали няма да им стане нещо?
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Доста изискано!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: