Панирани кашкавалчета

Гост: Калоян Благоев, мениджър на "Happy"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2004
Панирани кашкавалчета
 
Необходими продукти:
1 кг кашкавал
580 г брашно
3 яйца
500 мл бира
200 мл газирана вода
червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Панирани кашкавалчета
Жълтъците и белтъците се отделят в абсолютно сухи съдове. В жълтъците се наливат 400 мл от бирата, 200 мл газирана вода, половината брашно. Разбива се с миксер, добавя се останалото брашно и се разбива до получаване на хомогенна смес.
2
Панирани кашкавалчета 2
В белтъците се наливат останалите 100 мл бира. Разбиват се на плътен сняг и внимателно, с ръка се смесват с жълтъците.
3
Панирани кашкавалчета 3
Кашкавалът трябва да е много студен, почти замръзнал. Нарязва се на малки правоъгълници, поръсва се с червен пипер. Едно по едно кашкавалчетата се потопяват в тестото, като се хващат за ръбчетата, така че да се облеят целите. Веднага след това се пускат в нагорещен до температура 170 градуса фритюрник. Пържат се 3-4 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2020
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2015
Получи си огромно количество- над 2 литра! Панирах половин килограм кашкавал и ми остана мноооого смес. За съжаление крайния резултат не ми се получи- кашкавала изтече (както при всичките ми предишни опити), но панировката изглеждаше обещаваща. Сега си мисля, че направих две грешки в технологията, които ще поправя при следващия опит - ще охлаждам вече нарязаните парчета кашкавал и няма да слагам повече от 5-6 парчета да се пържат наведнъж и освен това определено ще направя 1/3 от дозата по рецепта. :) дано успея
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: