Панирани чушки в подлучен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2003
Панирани чушки в подлучен сос
 
Необходими продукти:
1 буркан червени чушки (печени и обелени)
брашно за паниране
2-3 стръка магданоз (1 с. л. сух)
1 глава лук
2 моркова
3-4 с. л. олио
1 буркан домати
3 скилидки чесън
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Панирани чушки в подлучен сос
Лукът се нарязва наситно, запържва се за няколко секунди, разрежда се с малко гореща вода и се оставя да се задуши. Морковите се настъргват и се прибавят към лука.
2
Панирани чушки в подлучен сос 2
След като морковите омекнат, се добавят нарязаните наситно домати, посолява се и се оставя да поври 10-15 минути под капак. Счуканият чесън се добавя непосредствено преди сосът да се свали от огъня.
3
Панирани чушки в подлучен сос 3
Чушките се овалват в брашно и се пържат от двете страни до златисто. Изваждат се и се поставят в чиния със салфетки, за да се отнеме излишната мазнина. Сервират се със соса и се поръсват с нарязания наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: