Панирани банани с дулсе де лече

Изкусителен десерт с богат карамелен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г оризово брашно
50 г пшенично брашно
30 мл прясно мляко
4 банана
1 щипка сол

за соса:
200 г дулсе де лече (сладко от кондензирано мляко)
50 мл крем ликьор
1 щипка сух джинджифил
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Панирани банани с дулсе де лече
Двата вида брашно се смесват със солта.
2
Панирани банани с дулсе де лече 2
Наливат се около 160 мл вода и млякото, и се разбърква добре.
3
Панирани банани с дулсе де лече 3
Бананите се обелват и се нарязват на парчета.
4
Панирани банани с дулсе де лече 4
Потапят се в тестото и се пържат на маслена баня на умерена температура 160 градуса. Отцеждат се върху кухненска хартия.
5
Панирани банани с дулсе де лече 5
В купа се сипват дулсе де лече, ликьорът и джинджифилът и се разбива.
6
Панирани банани с дулсе де лече 6
Панираните банани се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: