Панирана пълнена печурка

Източник: Бон Апети
Дата: 03.02.2005
Панирана пълнена печурка
 
Необходими продукти:
200 г печурки
200 г кашкавал тип “Балкански”
50 г краве саламурено сирене
50 г синьо сирене
6 стръка магданоз
2-3 щипки черен пипер
1 ч. л. счукан чесън
3 яйца
3 с. л. брашно
3 с. л. галета
олио за пържене
1/2 л олио
1 с. л. горчица
1 с. л. оцет
1 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Панирана пълнена печурка
Кашкавалът и сирената се настъргват на ситно ренде и се смесват с черния пипер, чесъна и накълцания магданоз.
2
Панирана пълнена печурка 2
Гъбите се пълнят със сместа от сирената (пънчетата се отделят), така че да се получат средни по големина топки. Овалват се последователно в брашното, разбитите яйца и галетата и се пържат на маслена баня до златисто.
3
Панирана пълнена печурка 3
Горчицата, оцетът и медът за соса се смесват във висок тесен съд и се пасират, като постепенно се добавя олиото, докато се получи гъста консистенция. Гъбите се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: