Панирана моцарела с рагу от горски гъби

Предястие от панирана с корнфлейкс и магданоз моцарела, поднесена с деликатно рагу от горски гъби
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2006
Панирана моцарела с рагу от горски гъби
 
Необходими продукти:
250 г моцарела
1 яйце
4-5 стръка магданоз
1 ч. ч. корнфлейкс
3 с. л. брашно
1 ч. л. сол
олио за пържене
200 г стерилизирани горски гъби
100 г печурки
20 г масло
1 домат
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
3-4 листа пресен босилек
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Панирана моцарела с рагу от горски гъби
Рагуто се приготвя, като наситнените лук и чесън се запържват в предварително загретите зехтин и масло. Добавят се нарязаните на филийки печурки.
2
Панирана моцарела с рагу от горски гъби 2
Щом печурките променят цвета си, се сипват горските гъби и кубчетата домат. Посолява се и се задушава на по-тих огън около 10 минути. Подправя се с наситнен босилек и се разбърква.
3
Панирана моцарела с рагу от горски гъби 3
Яйцето се разбива с наситнения магданоз. Брашното се смила с корнфлейкса.
4
Панирана моцарела с рагу от горски гъби 4
Нарязаните на две топки моцарела се овалват в смлените брашно и корнфлейкс, потапят се в яйцето и отново се овалват в брашнената смес. Пържат се в обилно количество предварително загрято олио.
5
Панирана моцарела с рагу от горски гъби 5
Панираната моцарела се сервира с рагуто от горски гъби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: