Панирана моцарела

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 топка моцарела
1 трюфел
60 г кедрови ядки
30 г пармезан
1 с. л. мед
черен пипер на вкус
мащерка за украса
сокът от 1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Панирана моцарела
Пармезанът се настъргва и се поставя на дъното на два метални готварски пръстена, сложени в покрита с готварска хартия за печене тава. Пекат се във фурна при температура 220 градуса, докато се зачервят.
2
Панирана моцарела  2
След това пръстените се отстраняват, а получените дискове от пармезан се отделят внимателно от хартията и се оставят настрана.
3
Панирана моцарела  3

Кедровите ядки се смилат наедро. Топката моцарела се разрязва през средата и двете половини се подправят с черен пипер. От вътрешната страна се панират в смляното кедрово семе.


4
Панирана моцарела  4
Сокът от портокал се налива в тенджерка, кипва се и се оставя на котлона, докато се редуцира на половина. След това се сваля от огъня, прибавя се медът, разбърква се.
5
Панирана моцарела  5
В силно нагорещен тиган с малко зехтин се запържват двете парчета моцарела, но само от страната на кедровото семе.
6
Панирана моцарела  6
Трюфелът се нарязва на тънки филии, които се подреждат в кръг в порционна чиния. Върху тях се поставят едно върху друго изпържените парчета моцарела.
7
Панирана моцарела  7

Полива се с част соса, поръсва се с настърган пармезан и се добавя пармезановият чипс. Залива се с останалата част от соса, който предварително се сгъстява с малко нишесте. Поръсват се малко кедрови ядки и се украсява с плодове на мащерка.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: