Панирана бяла риба с лимонов сос

Хранене на детето над 3 години
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2015
Панирана бяла риба с лимонов сос
 
Необходими продукти:
800 г рибно филе
2 с. л. брашно
1 яйце
4 с. л. галета
80 мл олио (8 с. л.)

за соса:
1 лимон
4–5 стръка магданоз
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Почистената и добре обезкостена риба се осолява 1 час преди панирането. Овалва се най-напред в брашно, след това в яйце, в галета и пак в яйце.
2
Пържи се в сгорещената мазнина.
3
Сосът се приготвя, като скилидките чесън се накълцват заедно с магданоза и се смесват с лимоновия сок. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Рибата се залива със соса, който може да се поднесе и отделно в сосиера.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: