Паниран зелен фасул

Лесно за приготвяне и много вкусно мезе
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресен зелен фасул
140 г брашно (+ за овалване)
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня


Начин на приготвяне:
1
Паниран зелен фасул
Пресният фасул се почиства и се сварява в кипяща подсолена вода – трябва да остане леко хрупкав.
2
Паниран зелен фасул 2
Отцежда се, залива се със студена вода, след което се отцежда отново и се посолява.
3
Паниран зелен фасул 3
Брашното се смесва с бакпулвера, сол и черен пипер на вкус.
4
Паниран зелен фасул 4
Прави се кладенче и вътре се чукват яйцата.
5
Паниран зелен фасул 5
Наливат се около 150 мл студена вода и се разбърква. Трябва да се получи средно гъсто тесто за паниране.
6
Паниран зелен фасул 6
Фасулът се овалва в брашно.
7
Паниран зелен фасул 7
След това се потапя в панировката.
8
Паниран зелен фасул 8
Пържи се на маслена баня до златисто.
9
Паниран зелен фасул 9
Отцежда се и се поднася със сос по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2019
невероятно вкусно и един различен начин за приготвяне на зелен фасул
4.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2017
Интересен начин да ме накара човек да ям зелен фасул. Обикновено зеления фасул не присъства в менюто ми, но на тази рецепта не успях да устоя и признавам си, хареса ми. Потопени в млечния сос, който добавих бяха истинска наслада за небцето.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2016
поръсих с черен пипер и стана пикантно
2.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Много сте готини!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2015
благодаря ви ,доста рецепти давате с продукти ,които правим манджи и не знаем че стават по този начин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: