Паниран телешки език

Нежно месо, поднесено върху канапе от зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2013
Паниран телешки език
 
Необходими продукти:
1 телешки език (1,2 кг)
2 моркова
2 стръка селъри
1/2 ч. ч. галета „Панко”
1/4 ч. ч. животинска сметана
1 жълтък
2 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
2 ч. л. горчица
1 дафинов лист
3–4 зърна бахар
1 с. л. каперси
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паниран телешки език

Езикът се слага в тенджера под налягане заедно с дафиновия лист и бахара. Залива се със студена вода и се вари до готовност – около 1 час. После се обелва и се разрязва на четири парчета.

 


2
Паниран телешки език 2

В купа се смесват жълтъка, горчицата и сметаната. В друга купа се смесват галетата и нарязаните наситно каперси.

 


3
Паниран телешки език 3

Парчетата език първо се намазват със сметановата смес.

 


4
Паниран телешки език 4

След това се овалват в галетата.

 


5
Паниран телешки език 5

Слага се в тава и се пече за 20 минути в загрята на 210 градуса фурна, с вентилатор.

 


6
Паниран телешки език 6

Морковите се обелват и с белачка се правят на ленти. Селърито се нарязва по диагонал.

 


7
Паниран телешки език 7

Зеленчуците се запържват за кратко в зехтина и маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


8
Паниран телешки език 8

Езикът се поднася върху канапе от зеленчуците.


 




Съвет:  Бульонът от езика се замразява и във формички. Той е чудесна основа са супи и сосове.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2022
Прекрасна рецепта за изненада на половинката, с и без повод!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2014
Малко по-тежка рецепта, но отлична за впечатляване на гости!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: