Пангасиус със зеленчуци на тиган

Леко, свежо и ароматно ястие, подходящо за пролетта и лятото
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2013
Пангасиус със зеленчуци на тиган
 
Необходими продукти:
600 г филе от пангасиус
2 тиквички
2 стръка селъри
1 червена чушка
2 стръка пресен чесън
1/2 салата „Айсберг“
6 с. л. зехтин
2 с. л. сусам
3 стръка мента
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пангасиус със зеленчуци на тиган

Рибата се нарязва на ивици. Овкусява се със сол, черен пипер и ригана. Пържи се в половината от зехтина.

 


2
Пангасиус със зеленчуци на тиган 2

Тиквичката се разрязва на две по дължина, издълбава се сърцевината със семките, получените лодки се нарязват на тънки гредички. Чушката се почиства и се наситнява. Селърито се обелва и се нарязва на парчета. Чесънът се почиства и се нарязва наедро.

 


3
Пангасиус със зеленчуци на тиган 3

В съд се сгорещява останалият зехтин, в него леко се запържва чесънът, след това се прибавят тиквичките, чушките, селърито, и се оставят да се позапържват. Ментата се накъсва направо в съда. Подправя се със сол и черен пипер.

 


4
Пангасиус със зеленчуци на тиган 4

Слага се готовата риба и се поръсва със сусама.

 


5
Пангасиус със зеленчуци на тиган 5

Съдът се дърпа от огъня и се  прибавя нарязаната на ивици салата айсберг.

 


6
Пангасиус със зеленчуци на тиган 6

По желание ястието може да се поднесе в лист от салата „Айсберг“.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: