Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи

Гост: Робин Виляреал
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2008
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи
 
Необходими продукти:
2 филета пангасиус (бяла риба)
черен пипер и сол на вкус
олио от босилек за намазване
варени тиквички и картофи за гарнитура
1 стрък копър за украса
1 стрък магданоз за украса
250 г аспержи
100 мл готварска сметана
2-3 с. л. олио с дъх на мащерка
2-3 с. л. бяло вино
1 с. л. краве масло
черен пипер и сол на вкус
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
4-5 с. л. зехтин
2-3 с. л. лимонов сок
2 с. л. олио с дъх на мащерка
2 с. л. магданоз
1 с. л. ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи
Чушките се нарязват наедро, почистват се и се обелват с помощта на нож, след което се нарязват на лентички (метод "батоне").
2
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи  2
Поставят се в купа и се овкусяват с олио с дъх на мащерка, зехтин, наситнен чесън, дафинов лист, лимонов сок, наситнен магданоз, сол и черен пипер.
3
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи  3
Поливат се с ябълков оцет, разбъркват се и се оставят да престоят.
4
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи  4
Картофите се обелват и се нарязват на дебели ленти (турнирани картофи). Потапят се в студена вода и се сваряват. Тиквичките се нарязват по същия начин и се сваряват.
5
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи  5
Аспержите се бланишират, нарязват се на парчета и се запържват в загрети масло и олио.
6
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи  6
Сипва се виното и след като се изпари, се овкусяват с черен пипер, сол и олио с дъх на мащерка.
7
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи  7
Запържените аспержи се пасират със сметаната.
8
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи  8
Филето от пангасиус се нарязва, като се отстраняват всички краища.
9
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи  9
Поръсва се със сол и пипер, намазва се с олио от босилек и се запържва от двете страни на висока температура.
10
Пангасиус с мариновани чушки и пюре от аспержи  10
Рибата се поднася гарнирана с пюре от аспержи, чушки, варени картофи и варени тиквички. Украсява се със стръкове копър и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: