Пангасиус на тиган с лешникова коричка

По този начин могат да се приготвят всички слабо ароматни риби
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г охладено филе от пангасиус (2х200 г)
100 г печени лешници
100 г брашно
2 скилидки чесън
100 г краве масло
100 мл бяло вино
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пангасиус на тиган с лешникова коричка

Лешниците се смилат в блендер, докато станат  на брашно.

 


2
Пангасиус на тиган с лешникова коричка 2

В купа се смесват брашното, смлените лешници, риганът и сухият чесън.

 


3
Пангасиус на тиган с лешникова коричка 3

Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват със сухата смес.

 


4
Пангасиус на тиган с лешникова коричка 4

В тиган се разтопява половината масло и в него се слага чесънът. Когато започне да потъмнява се изважда. Слагат се филетата и се пържат от двете страни, до зачервяване.

 


5
Пангасиус на тиган с лешникова коричка 5

Изваждат се и се деглазира с виното. Съдът се сваля от огъня и се слага останалото масло.

 


6
Пангасиус на тиган с лешникова коричка 6

Рибара се поднася със соса, например подредена върху червен тарт.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2016
Ето я рибката :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: