Панфорте

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2009
Панфорте
 
Необходими продукти:
3/4 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. мед
100 г бадеми
3-4 зърна карамфил
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. смлян кориандър
1 с. л. брашно за поръсване
кората на 2 портокала


Начин на приготвяне:
1
Панфорте
Захарта и медът се сипват в касерола, разбъркват се и се загряват, докато захарта се разтвори.
2
Панфорте 2
Бадемите се заливат с вряла вода, след няколко минути се изваждат и се обелват с помощта на кърпа, докато са още топли. Нарязват се на дребни парчета.
3
Панфорте 3
Кората на портокалите се почиства от бялата част, попарва се с вряла вода, след което се нарязва наситно.
4
Панфорте 4
Зърната карамфил се стриват на прах в хаванче и се сипват при меда и захарта заедно с бадемите и наситнената портокалова кора.
5
Панфорте 5
Добавят се канелата, индийското орехче, кориандърът и брашното и се разбърква добре.
6
Панфорте 6
Сместа се сипва в малка тава, покрита с намаслена хартия за печене. Поръсва се равномерно с 1 с. л. брашно и се пече във фурна около 20-25 минути на 150 градуса. Сладкишът се поднася студен, нарязан на малки парчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: