Панджиало

Изобилие от ядки, обвити в шоколад, какао и мед
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2012
Панджиало
 
Необходими продукти:
200 г брашно
250 г захар
2 яйца
150 г черен шоколад
250 г орехи
150 г лешници
150 г бадеми
25 г кедрови ядки
75 г стафиди
100 г захаросани плодове
250 г мед
25 г какао
индийско орехче на вкус
канела на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панджиало

Всички ядки, заедно със стафидите и захаросаните плодове се нарязват.


2
Панджиало 2

Шоколадът се разтопява на водна баня.


3
Панджиало 3

Всички продукти се смесват в купа.


4
Панджиало 4

Разбърква се хубаво до хомогенизиране на сместа.


5
Панджиало 5

Оформят с малки топки и се слагат в тава за пече. Ако тя не е с незалепващо покритие, трябва да се сложи хартия за печене.


6
Панджиало 6

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.


 




Съвет: По желание се разрязват на две е се слепват с шоколадово маскарпоне.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2014
Рецептата е много \"богата\" и резултатът е страхотен !!! \"Бон апети\", само да ви питам, не е ли много дълго печенето, станаха леко твърди или аз съм сбъркала някъде?
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
1.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2014
Може ли да пропусна стафидите и захаросаните плодове, че нещо хич не ги обичам. Ако да, трябва ли да увелича ядките или някой от другите продукти и с колко? Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: