Панаше от рибни филета

Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2003
Панаше от рибни филета
 
Необходими продукти:
1 кг смесено филе от сьомга, скумрия, толстолоб, мерлуз
1/2 пакет бутер тесто
2–3 с. л. зехтин
100–150 г смес от морков, чушка, домат и пресен лук
50 мл ром за фламбиране
1 ч. л. бял пипер
1 ч. л. естрагон
1 ч. л. букет “Аржентина”
1 ч. л. сол
100–200 г броколи
100–200 г карфиол
1 морков
2–3 с. л. сос “Беарнес”
2 с. л. пикантен доматен сос
2 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. естрагон
3–4 стръка магданоз
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панаше от рибни филета
Рибните филета се режат на кубчета и се запържват за около минута в зехтина. Зеленчуците се режат на съвсем ситно и се запържват за 2–3 минути.
2
Панаше от рибни филета 2
От тестото се изрязва парче с формата на риба и се пече около 5–10 минути при температура 220 градуса. Изпеченото тесто се издълбава, като отстрани се оставя ръбче.
3
Панаше от рибни филета 3
Броколите и карфиолът за гарнитурата се накъсват на китки, а морковът се реже надлъжно на 4–5 парчета, след което се запържват за 4–5 минути в зехтина и се овкусява с подправките.
4
Панаше от рибни филета 4
Тестото се поставя в плато с форма на риба. Във вътрешността му се слага от парчетата риба със зеленчуци, а отстрани се украсява с гарнитурата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: