Панакота с кисело мляко и кайсии

Идеалният десерт за лятото - лек, свеж и студен
Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кисело мляко
500 г кайсии
180 г кристална захар
180 г пудра захар
1 лимон
1 пакетче желатин
30 мл вода
1 ч. л. ванилов екстракт
6 кайсии


Начин на приготвяне:
1
Панакота с кисело мляко и кайсии

Кайсиите се почистват от костилките и се нарязват на четири. Слагат се в касерола заедно с кристалната захар и 1/2 ч. ч. вода. Оставят се на огъня за около 10 минути.
 

2
Панакота с кисело мляко и кайсии 2

След това се минават през цедка.

 


3
Панакота с кисело мляко и кайсии 3

Полученото плодово пюре се смесва с киселото мляко,  ваниловия екстракт, насърганата кора от лимона и половината от неговия сок. Разбърква се. Сипва се пудрата захар и се бърка с телена бъркалка, докато се получи еднородна смес.

 


4
Панакота с кисело мляко и кайсии 4

Желатинът се накисва във водата и щом набъбне, се загрява за 15 секунди в микровълнова фурна. Разбърква се добре. Добавя се при останалите продукти.

 


5
Панакота с кисело мляко и кайсии 5

Сместа се разпределя във формички за крем карамел, като се пълнят до горе. Оставят се в хладилник за 2 часа.

 


6
Панакота с кисело мляко и кайсии 6

Когато панакотата е готова, формичките се потапят за 10 секунди в гореща вода (до ръба), и се обръщат в чинии. Десертът се гарнира с нарязани пресни кайсии.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
:)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
Желатинът не стегна след три часа ту в хладилник, ту във фризера... Пък и много кисел го направих. С две думи, не ми се получи хаха...
2.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2014
Страхотна рецепта! Харесва ми, че е само с кисело мляко без сметана. Захарта е много и става доста сладко. Пробвах и с праскови.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2013
Страхотни са :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: