Панакота с черен пипер

Лек, пикантен десерт с прясно сладко от портокали
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2013
Панакота с черен пипер
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. животинска сметана
1/3 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. захар
1 шушулка ванилия
7 г желатин
1 с. л. черен пипер на зърна

за сладкото:
2 портокала
1 ч. ч. фраголино (италианско вино с аромат на ягоди)
1/4 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Панакота с черен пипер

Ванилията се разрязва надве по дължина. С нож се отделят семенцата. В касерола се слагат шушулката и семенцата, захарта, сметаната и прясно смления черен пипер. Кипва се и се сваля от огъня.

 


2
Панакота с черен пипер 2

Желатинът се накисва в 1-2 с. л. студена вода и когато набъбне се разтопява в микровълнова фурна. От сметаната се отстранява шушулката ванилия, добавя се желатинът, разбърква се и се налива млякото.

 


3
Панакота с черен пипер 3

Сместа се охлажда върху купа с леденостудена вода при постоянно бъркане, за да не се утаят семената от ванилия и черният пипер на дъното.

 


4
Панакота с черен пипер 4

После се налива в купички за крем карамел (или силиконови форми) и се охлажда за 12 часа, да стегне.

 


5
Панакота с черен пипер 5

Виното за сладкото се кипва заедно със захарта, докато се превърне в сироп. Портокалите се филетират и филетата се заливат с горещият сироп. Сместа се охлажда.

 


6
Панакота с черен пипер 6

Панакотата се изважда, като шолите се потапят в купа с топла вода, след това се обръщат. В чинии се слага от сладкото, отгоре – панакотата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: