Панакота с босилек и малини

Поднесена върху джинджифилова бисквита
Източник: Бон Апети
Дата: 16.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г малини
150 г захар
600 г кисело мляко
150 мл животинска сметана
4 стръка босилек
1 пакетче желатин
кората от 1 лимон

за бисквитите:
250 г брашно
150 г захар
100 г краве масло (със стайна температура)
50 г пресен джинджифил
10 г бурбонска ванилова захар
1 яйце
1/4 ч. л. сода бакпулвер
1 щипка сол

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Панакота с босилек и малини
Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. След това се разтопява на водна баня.
2
Панакота с босилек и малини 2
Сметаната се кипва с босилека и 100 г захар. Дърпа се от котлона и се похлупва. Оставя се да престои така 10–15 минути. След това се прецежда.
3
Панакота с босилек и малини 3
Към сметаната се добавят разтопеният желатин, киселото мляко и настърганата лимонова кора.
4
Панакота с босилек и малини 4
Сместа се разпределя във форми, които се прибират в хладилник.
5
Панакота с босилек и малини 5
Малко преди желатинът да стегне добре, след около 30 минути, отгоре се подреждат половината от малините и се връщат в хладилника.
6
Панакота с босилек и малини 6
Останалите малини се кипват с 50 г захар и 100 мл вода. Готви се 5–10 минути, пасира се и се прецежда.
7
Панакота с босилек и малини 7
Маслото за бисквитите се разбива със захарта и ваниловата захар.
8
Панакота с босилек и малини 8
Добавят се сокът от настъргания джинджифил и яйцето, и отново се разбива. Сипват се брашното, солта и содата, и се разбърква.
9
Панакота с босилек и малини 9
рибира се в хладилник за 30 минути. Тестото се разточва и от него се изрязват кръгове с диаметъра на формите, в които е кремът.
10
Панакота с босилек и малини 10
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат около 15 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
11
Панакота с босилек и малини 11
Всяка формичка се потапя за кратко в топла вода и кремът се обръща върху бисквитите. Сервират се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2020
Не стегна достатъчно, може би желатинът е малко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: