Памук питки

Меки, пухкави и вкусни питчици
Източник: Валентин Манов
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.07.2023
Памук питки
Памук питки
 
Необходими продукти:
440 г брашно
220 мл топла вода
60-70 мл олио
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
2 с.л. захар


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа пресейте брашното и към него прибавете солта. Към топлата вода сипете маята, захарта и 1 ½ с.л. брашно, оставете сместа да престои 10 минути.
2
След това към брашното прибавете шупналата мая. Разбъркайте и сипете олиото. Омесете до получаването на меко тесто. Оставете го на топло за около час да втаса.
3
След това оформете питки по около 70 грама, наредете в тава и оставете на топло за повторно втасване.
4
Изпечете ги до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).

Съвет:
Използвайте мая на Д-р Йоткер, за да се получат по рецепта. Количеството на брашното варира спрямо мекотата на тестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: