Паметен огретен с пачи крак

Гост: Георги Кушвалиев, водещ в "Ретро Радио"
Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2005
Паметен огретен с пачи крак
 
Необходими продукти:
500-600 г пачи крак
40 г краве масло
2 домата
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
кашкавал за поръсване
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паметен огретен с пачи крак
Лукът и гъбите се нарязват наситно и се запържват до златисто в разтопеното в нагорещен тиган масло. Доматите се нарязват на кубчета, магданозът – наситно и се добавят към гъбите. Посолява се и се прехвърля в намазнена тава.
2
Паметен огретен с пачи крак 2
Приготвя се сос "Бешамел", като в разтопеното на котлона масло се изсипва брашното, налива се студеното мляко и се разбърква добре, докато се получи хомогенна смес.
3
Паметен огретен с пачи крак 3
Сосът се подправя с черен пипер и сол на вкус, след което се излива върху гъбената смес в тавичката.
4
Паметен огретен с пачи крак 4
Огретенът се пече 15 минути в умерено загрята фурна при температура 180 градуса, докато се зачерви. След това се изважда, отгоре се настъргва кашкавал и отново се запича, докато се получи златиста коричка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: