Пълнозърнести питки

Лесни хлебчета, печени на тиган
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г пълнозърнесто брашно (+ за замесване)
250 мл топла вода
1/2 кубче жива мая
1 с. л. зехтин (+ за намазване)
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнести питки
Маята се разтваря в 50 мл от водата, заедно със захарта и щипка от брашното, и се оставя да шупне.
2
Пълнозърнести питки 2
Брашното се смесва със солта и зехтина. Налива се шупналата мая, добавя се и останалата вода и се замесва меко тесто.
3
Пълнозърнести питки 3
Намазва се със зехтин, покрива се с капак и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
4
Пълнозърнести питки 4
Тестото се разделя на 8 топки.
5
Пълнозърнести питки 5
Всяка топка се разточва на тънка питка.
6
Пълнозърнести питки 6
Питките се оставят да починат 15 минути и се намазват със зехтин.
7
Пълнозърнести питки 7
Запичат се от двете страни на тиган, под капак – до готовност.




Съвет:
Питките могат да се изпекат и в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2014
Вкуснаи питки .
3.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2014
Аз ги изпикох във фурната.Получиха се много вкусни питки за домашен джоб-сандвич.Благодаря за идеята.Ще я използваме доста често!!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2014
Любимите ми тортилас
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2014
По време на пост можеха да покажат нещо и без мая.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: