Пълнозърнести питки

Източник: Зорница
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.11.2012
Пълнозърнести питки
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. л. сода за хляб (или 1 пакетче бакпулвер)
1 с. л. урово слънчогледово семе
1 с. л. счукано ленено семе
300 г пълнозърнесто брашно
50 г зехтин
морска сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнести питки

 Разбиваме с тел или вилица 3 яйца. Към тях прибавяме 1 чаена лъжичка сода за хляб, угасена в 1 чаена чаша кисело мляко. Добавяме 50 грама зехтин и половин чаена лъжичка смляна морска сол. Прибавяме слънчогледовото и лененото семе. Добавяме брашно до получаването на гъсто тесто, което позволява да бъде оформено с намазнени ръце. Внимавайте да не прекалите с брашното. Тестото трябва да остане леко лепкаво.


 


2
Пълнозърнести питки

Оформените питки слагаме върху хартия за печене и поръсваме със сусам и ленено семе. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2018
изненадващо вкусни за мен, направих ги с доза недоверие, но с бучка сирене са неустоими
3.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2014
Вкусни се получиха.Благодаря за рецептата.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2013
Само искам да добавя, че съм изпуснала и 1 ч.ч. кисело мляко.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2013
Браво за рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: