Пълнозърнест соден хляб (без мая)

Източник: Димитър
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.09.2014
Пълнозърнест соден хляб (без мая)
 
Необходими продукти:
350 г пълнозърнесто брашно
3,5 г морска сол
3,5 г сода бикарбонат
5 мл. ябълков оцет
325 мл. вода


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест соден хляб (без мая)
Смесете брашното, морската сол и содата. Смесете оцета към водата и след това добавете към сухите съставки.
2
Пълнозърнест соден хляб (без мая) 2
Замесете меко тесто, което да не лепне (меси се около 5 минути, като ако започне да лепне, се добавят щипки брашно).

3
Пълнозърнест соден хляб (без мая) 3
Оформете на малко хлебче и направете резени с остър и сух нож. Изпечете го в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 минути (слага се на дъното тава с вода, за да не стане дебела и суха кората). Проверява се с дървена клечка.
4
Пълнозърнест соден хляб (без мая) 4
След като е готов, увийте хляба в кърпа и изчакайте да изстине. Да ви е вкусно! :)





Съвет: може да добавите една чаена лъжичка риган (чубрица, джоджен) към сухите съставки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: