Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела

Много интересен сплетен хляб, с апетитна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2013
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела
 
Необходими продукти:
500 г пълнозърнесто брашно
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
10 г суха мая
300 мл хладка вода
1 с. л. захар
1 щипка сол
1 яйце за намазване
маково семе за поръсване

за плънката:
200 г печено пилешко филе
250 г сирене „Моцарела“
50 г черни маслини без костилки
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела



Маята се в разтваря в част от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне. В брашното се прави кладенче и се сипват зехтинът, солта, шупналата мая и останалата вода.

 


2
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 2

Замесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса за около 2 часа, покрито с фолио за свежо съхранение.

 


3
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 3

След това се разточва на правоъгълник, от лявата и дясната страна по дължината на тестото се правят прорези така, че да се получат нещо като ресни.

 


4
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 4

В средата се поставя накъсаната моцарела, пилешкото филе, нарязано на тънко, накълцаната скилидка чесън и нарязаните на шайби маслини.

 


5
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 5

Тестото се затваря, като се прехлупват ресните. Оставя се да втаса покрито с кърпа.

 


6
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 6

Намазва се с яйце и се поръсва с мак. Пече се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, до готовност.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотен хляб се получи, аз замених само пилешкото със салчичон! Но беше супер вкусен!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Разкошен хляб , аз го направих със зелени маслини ,пържено пилешко и понеже забравих да си купя моцарела сложих кашкавал и топено сиренце , отгоре също настъргах кашквал, а в тестото сложих вместо вода прясно мляко и бяло брашно (аз май всичко съм сменила :) ) но е страхотен хляб
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Стана уникален!Пробвайте
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Обичам различните хлябове и ги правя . Ще пробвам и този :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: