Пълнозърнест бейгъл

Варени гевречета, казано на по-прост език
Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2012
Пълнозърнест бейгъл
 
Необходими продукти:
1 кг пълнозърнесто брашно
3 пакетчета суха мая
600 мл хладка вода
3 с. л. тъмна кафява захар
2 с. л. кристална захар
2 яйца
1 щипка сол
зехтин за тавата
морска сол на вкус
100 г сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест бейгъл

Маята се разтваря във водата, заедно с кристалната захар (не се чака да шупне).


2
Пълнозърнест бейгъл 2

В брашното се прави кладенче и се сипва маята и щипка сол. Замесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса, за около 2 часа, покрито с фолио за свежо съхранение.


3
Пълнозърнест бейгъл 3

Полученото тесто се оформя на два фитила и после всеки се нарязва на 6 равни части. Оформят се топки и в центъра на всяка се прави дупка, така че да се получи като геврек.


4
Пълнозърнест бейгъл 4

В тенджера се кипва вода и се слага кафявата захар и малко сол. Гевреците се бланшират за 1–2 минути. След това се отцеждат върху решетка.


5
Пълнозърнест бейгъл 5

После бейгълите се намазват с разбитите яйца и се овалват в сусам и морска сол (само от едната страна).


6
Пълнозърнест бейгъл 6

Слагат се в намазана със зехтин тава  и се пекат в загрята на 215 градуса фурна, с вентилатор, за 15–20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2014
Направих половин доза и станаха 10 бейгъла. Рецептата е страшно лесна, а стават тооолкова вкусни! Благодаря за подробните разяснения.
8.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Получиха се много добре..аз ги направих със комбинация м/у пълнозърнесто и бяло брашно.
7.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Това го приготвих ,но не бяхме очаровани.
6.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
супер станаха!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Милена, току що го замесих с 3 пакетчета мая, всяко от които по 7г. На опаковката пише, че 1 пакетче се равнява на 1/2 кубче мая:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: