Пълнено пилешко с морковен мус

Източник: Gabriela Anastasova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 05.04.2014
Пълнено пилешко с морковен мус
 
Необходими продукти:
за пилешкото руло:
2 броя пилешки гърди
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. зехтин
няколко стръка пресен босилек

за морковения мус:
4 средно големи моркова
100 г краве сирене
50 г заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди се разрязват по средата без да се стига до края, така че да се увеличи повърхността им и да е удобно да се навият на руло в последствие. Овкусяват се със солта, черния пипер и зехтина. Босилекът се нарязва надребно и също се добавя в маринатата.
2
За морковения мус се изчистват морковите, нарязват се и се сваряват. Пюрират се със сметаната, добавя се малко зехтин, сол, черен пипер (според предпочитанията за солено, тъй като сиренето също е солено). Накрая се добавя натрошеното сирене и се разбърква. Идеята е, сиренето да се усеща малко повече в муса.
3
Морковеният мус се разстила добре по пилешките гърди, навива се руло и се закрепва с клечки (за шиш или клечки за зъби в двата края на рулото). Може да се закрепи и като се завърже и усуче добре с конец. Това е всъщност най-сложната част - трябва да се оформи хубаво руло и да се стабилизира добре, така че при термичната обработка да не се разпадне.
4
Пълнено пилешко с морковен мус 4
Пилешките рула се запържват добре в предварително загрята мазнина, от всички страни, за да добият хубава коричка. Ако рулата са малки (т.е. пилешките гърди са по-малки) не е необходимо да се запичат допълнително във фурна. Аз лично само ги запържих за по-дълго време. Поднесох с листа пресен босилек за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: