Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек

Гост: Андрей Късев, главен готвач в хотел "The Lodge", Боровец
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
4-5 ивици бекон
80-100 г френско козе сирене
10-15 листа пресен босилек
черен пипер и сол на вкус
50 г чери домати
50 г обезкостени маслини
3 стръка селари
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 патладжан
1/2 глава кроминд лук
10-12 листа пресен босилек
4-5 с. л. зехтин
2 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. каперси


Начин на приготвяне:
1
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек
Бутчетата се обезкостяват, изтъняват се равномерно и се подправят със сол и черен пипер.
2
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 2
Месото се покрива плътно с листата босилек и отгоре се нареждат парченца от сиренето. Поръсва се с черен пипер и се навива на руло.
3
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 3
Ивиците бекон се подреждат върху намазан със зехтин лист алуминиево фолио, като се застъпват леко. Върху тях се поставя рулото и се завива.
4
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 4
Краищата на фолиото се стягат, за да се запази формата и аромата на ястието. Рулото се слага в съд с вряла вода и се пошира за 20-25 минути.
5
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 5
След това фолиото се отстранява и месото се запържва в малко сгорещено олио по около 10 секунди от всяка страна.
6
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 6
Патладжанът се нарязва на кубчета и се запържва за около 5 минути в тиган с предварително сгорещен зехтин.
7
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 7
Сипва се нарязаният лук и след още 10 минути се прибавят нарязаните чушки, целина и чесън. Зеленчуците се пържат около 15 минути, след което се поливат с оцета.
8
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 8
След още 20-30 секунди се прибавят каперсите и обезкостените маслини. Сипват се нарязаните на половинки чери домати и накъсаните листа босилек.
9
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 9
Капонатата се задушава още около 1 минута, овкусява се със сол и пипер и се сваля от котлона.
10
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 10
Пълненото бутче се нарязва на филийки и се сервира върху капонатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: