Пълнено пиле с ябълки и кускус

Крехко пиле с билкова коричка и ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2011
Пълнено пиле с ябълки и кускус
 
Необходими продукти:
1 охладено пиле
200 г моркови
сокът от 1 портокал

за намазване:
80 г краве масло
1 портокал
1 с. л. сух риган
1 щипка индийско орехче
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
2 жълти ябълки
1 глава лук
1 скилидка чесън
100 г кускус (без варене)
2 с. л. краве масло
1 ч. л. олио
330 мл ябълково вино (сайдър)
2 стръка селари (зелената част)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнено пиле с ябълки и кускус

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се задушават в олиото и маслото, докато леко се карамелизират.


2
Пълнено пиле с ябълки и кускус 2

Прибавят се обелените и нарязани на кубчета ябълки.


3
Пълнено пиле с ябълки и кускус 3

Когато омекнат, съдът се сваля от котлона. Слагат се кускуса, нарязаното наситно селари, половината от сайдера и се овкусява със сол и черен пипер.


4
Пълнено пиле с ябълки и кускус 4

Пилето се пълни и отвора се защипва с клечки за зъби или шишчета.


5
Пълнено пиле с ябълки и кускус 5

Намазва се със смес от размекнатото масло, към което са добавени настърганата портокалова кора, щипка канела, сух риган, индийско орехче, сол и черен пипер  (маже се пространството между месото и кожата както и самата кожа).


6
Пълнено пиле с ябълки и кускус 6

Морковите се обелват и се нарязват наедро. Подреждат се около пилето, посолява се и се прибавят останалият сайдер и портокаловият сок. Пилето се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час и 20 минути, до златисто.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: