Пълнено пиле с кестени и тиква

Апетитно изпечено до златисто
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
300 г кестени
400 г тиква „Цигулка“
100 г дългозърнест ориз
200 мл пилешки бульон
1 глава лук
1 стрък розмарин
20 мл зехтин
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнено пиле с кестени и тиква
Кестените се цепват леко през средата, варят се до полуготовност и докато са още топли, се белят.
2
Пълнено пиле с кестени и тиква 2
Тиквата се почиства и се реже на малки кубчета.
3
Пълнено пиле с кестени и тиква 3
Лукът се наситнява и се запържва в сгорещения зехтин.
4
Пълнено пиле с кестени и тиква 4
Когато омекне, се слага тиквата, щом и тя се запържи, се сипва измитият ориз.
5
Пълнено пиле с кестени и тиква 5
Налива се бульонът и се готви, докато течността се изпари.
6
Пълнено пиле с кестени и тиква 6
Добавят се наситненият розмарин, кестените и се разбърква добре.
7
Пълнено пиле с кестени и тиква 7
Съдът се дърпа от огъня, плънката се овкусява със сол, пипер и половината от маслото.
8
Пълнено пиле с кестени и тиква 8
Пилето се намазва с останалото масло и се подправя със сол и пипер от всички страни. Пълни се и се зашива с конец.
9
Пълнено пиле с кестени и тиква 9
Поставя се в тава, отстрани се слага останалата плънка и се наливат около 200 мл вода.
10
Пълнено пиле с кестени и тиква 10
Пече се около 50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Времето зависи от големината на птицата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2015
За мен си заслужаваха усилията определено! Много вкусно и различно се получи. Сложих малко повече тиква, на хората които харесват леко сладникав вкус определено ще им допадне!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Останах леко разочарована - тиквата почти не се усещаше. Кестените придобиха интересен вкус, но няка си не си струваше цялата занимавка по варенето и беленето.. Мисля че няма да повторв - вкусно е, но не ни хареса достатъчно за да се занимавам пак.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: