Пълнено пилe

Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2009
Пълнено пилe
 
Необходими продукти:
1 цяло охладено пиле
150 г ориз
100 г шунка
150 г пушено сирене (топено)
150 г краве масло
2 с. л. червен пипер
30 мл сметана за готвене
1 с. л. пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Пълнено пилe
Оризът се сварява в около 450 мл вода, като водата се долива постепенно на порции. Шунката се реже на тънки лентички и в купа се разбърква с пушеното сирене.
2
Пълнено пилe 2
Маслото се смесва с червения пипер и се разтопява в микровълнова фурна или в тиган.
3
Пълнено пилe 3
Пилето се залива с разтопената смес и се натрива хубаво цялото.
4
Пълнено пилe 4
По кожата му се правят прорези, за да може да поеме по-добре от маслото.
5
Пълнено пилe 5
Към плънката се добавят сметаната, пилешкият бульон и оризът и се разбърква добре.
6
Пълнено пилe 6
Пилето се пълни с лъжица и се пече в йенска тава с капак или покрита с алуминиево фолио около 30 минути на 190–200 градуса, като периодично се проверява (ако остане от плънката, може да се сипе около пилето в съда, в който ще се пече, като се долива съответно количество вода).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: