Пълнено червено цвекло

С наситен цвят и вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг червено цвекло (малки глави)
100 г сурови лешници
1–2 глави чесън
1 лимон
1/2 връзка босилек (+ за украса)
50 мл студено пресован зехтин (+ за намазване)
1 с. л. мед
1 щипка чили на прах
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнено червено цвекло
Цвеклото и чесънът се овкусяват със сол и черен пипер, и се поливат с малко зехтин. Всяка глава се увива в алуминиево фолио.
2
Пълнено червено цвекло 2
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – чесънът за около 30 минути, а цвеклото – за 1 час и 30 минути. Охлаждат се.
3
Пълнено червено цвекло 3
Чесънът се изстисква от люспата.
4
Пълнено червено цвекло 4
Цвеклото се бели, разполовява се и се издълбава.
5
Пълнено червено цвекло 5
Издълбаната сърцевина на цвеклото се смила в блендер с чесъна, лешниците, босилека, меда, сока от лимон, чилито, зехтина, сол и черен пипер на вкус.
6
Пълнено червено цвекло 6
Цвеклото се пълни с тази смес, украсява се с босилек и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2018
Стана вкусно и интересно предястие ! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2017
Получи се чудесно. Ще сервирам и на коледната трапеза.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2017
Изключително вкусно песто. Аз пасирах всичко и го направих с орехи.Децата ми не обичат цвекло заради мириса , но това го хапнаха с удоволствие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: