Пълненият лаврак на Иван Манчев

Риба с плънка от гъби, ориз и сушени домати
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2011
Пълненият лаврак на Иван Манчев
 
Необходими продукти:
1 лаврак
15 г краве масло
3 резена лимон
2–3 листа салвия
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване на тавата

за ризотото:
100 г ориз “Арборио”
2 стръка преснен лук
4 сушени домата
40 г моркови
1/2 зелена чушка
30 г пресните печурки
50 г манатарки
100 мл зеленчуков бульон
20–30 мл бяло вино
50 мл готварска сметаната
1 щипка мащерка
20 мл зехтин
30 г сирене “Пармезан”
сол и черен пипер на вкус
сушени домати за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Пълненият лаврак на Иван Манчев

Лавракът се цепи през гърба и се отваря като лодка. Овкусява се със сол и черен пипер и се нзмазва с маслото.


2
Пълненият лаврак на Иван Манчев 2

В рибата се слагат резените лимон и салвията.


3
Пълненият лаврак на Иван Манчев 3

Слага се в тава, намазана със зехтин и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 10–12 миунти.

 


4
Пълненият лаврак на Иван Манчев 4

Оризът се сварява в подсолена вода, в съотношение 1 към 2, за 7–8 минути и се отцежда. В тиган се загрява зехтинът и в него се запържват наситнените лук, сушени домати и манатарките.


5
Пълненият лаврак на Иван Манчев 5

Налива се малко от бульона, слагат се настърганите моркови и наситнените чушка и печурки. Изчаква се няколко минути, отново се налива от бульона, гаси се с бяло вино и силата на огъня се увеличава.


6
Пълненият лаврак на Иван Манчев 6

Добавя се оризът и се разбърква хубаво. Налива се сметаната и останалата част от бульона. Овкусява се със сол и черен пипер.


7
Пълненият лаврак на Иван Манчев 7

Изпечената риба се пълни с ризото, поръсва се с пармезана и се запича за още 2–3 минути.


8
Пълненият лаврак на Иван Манчев 8

Поднася се аранжирана с мащерка и малко сушени домати.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
чудесно и много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


367 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: