Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев

Гост: Антон Радичев, актьор
Източник: Бон Апети
Дата: 25.08.2007
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев
 
Необходими продукти:
5-6 чушки
4 домата
2 патладжана
2 тиквички
500 г кайма
350 г витабел (соева кайма)
4 глави лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
2 кубчета телешки бульон
2 к. ч. олио
1 с. л. вегета
1 с. л. босилек
1 с. л. риган
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев
Кубчетата бульон се натрошават и се разтварят в 800 мл гореща вода. Соевата кайма (витабел) се залива с бульона, разбърква се и се оставя да набъбне. (Ако е необходимо, се долива вода.)
2
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев 2
Чушките се почистват от семето. От доматите се изрязват капачета, вътрешността се издълбава с лъжица и се запазва, а доматените купички се обръщат с отвора надолу, за да се отцеди сокът.
3
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев 3
Дръжките на патладжаните и тиквичките се отрязват, зеленчуците се разрязват на половини и вътрешността се издълбава.
4
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев 4
Издълбаната вътрешност на патладжаните и тиквичките се наситнява в блендер, а доматите се смилат.
5
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев 5
Лукът се нарязва наситно и се задушава в олиото.
6
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев 6
Прибавят се нарязаните тиквички и патладжани, разбъркват се и се запържват за кратко.
7
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев 7
Слага се каймата, намачква се и се разбърква.
8
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев 8
След това се сипва витабелът и се поръсва с наситнените пресен магданоз и копър.
9
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев 9
Добавят се вегета, босилек, риган, червен и черен пипер, посолява се леко и хубаво се разбърква. Накрая се наливат смлените домати.
10
Пълнени зеленчуци ала Тони Радичев 10
Зеленчуците се пълнят с готовата плънка (доматите се похлупват с отрязаните капачета) и се подреждат в тава, в която се налива малко вода. Ястието се пече около 40 минути в предварително загрята до температура 180-200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: