Пълнени яйца с мус от пресни печурки

Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2009
Пълнени яйца с мус от пресни печурки
 
Необходими продукти:
4 яйца
250 г пресни печурки
1 стрък пресен лук
30 г маргарин
2 щипки индийско орехче
3–4 с. л. майонеза
1 с. л. лимонов сок
3 стръка магданоз
1 стрък прясна мащерка (1 щипка сушена)
червен пипер за поръсване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се сваряват и се заливат със студена вода, за да се обелят по-лесно. След като се обелят, се разрязват на две и жълтъците се отделят.
2
Гъбите се почистват, обелват се и се нарязват наситно. Бялата част на лука се накълцва, а зелената се запазва за декорация.
3
Маргаринът се сгорещява и в него на силен огън се запържват лукът и гъбите. Щом гъбите пуснат сока си, съдът се захлупва и се оставят да се задушават още 10 минути на слаб огън. Поръсват се с индийското орехче и сол и се оттеглят от огъня.Описание на стъпката
4
Сместа се пасира заедно с майонезата, лимоновия сок, наситнените листенца от магданоза и мащерката и отделените жълтъци, докато се получи пастет.Описание на стъпката
5
Половинките от белтъците се нареждат в подходящо плато и във всяка половинка се шприцоват розички от гъбения мус. Поръсват се с черен пипер и с наситнените пера пресен лук и се сервират.Описание на стъпката
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: