Пълнени ябълки със стафиди

Рецепта от книжката "Как да се храним: При анемии"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2008
Пълнени ябълки със стафиди
 
Необходими продукти:
4 зелени ябълки
2 жълтъка
4 с. л. захар
3-4 с. л. кафява захар
3-4 с. л. филирани бадеми (лешници)
2-3 с. л. ром
1 с. л. стафиди
1 с. л. оцет
1 ч. л. канела
2-3 шушулки кардамон
масло за намазване
захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пълнени ябълки със стафиди
Ябълките се почистват от семето и дръжките с помощта на специално ножче, така че да останат цели. Изрязват се капачета.
2
Пълнени ябълки със стафиди 2
Сърцевината на ябълките се издълбава с помощта на специална лъжичка за ноазети.
3
Пълнени ябълки със стафиди 3
Филираните бадеми се смесват със захарта, жълтъците и канелата.
4
Пълнени ябълки със стафиди 4
Стафидите се накисват в рома за 20 минути, след което се отцеждат и се прибавят към жълтъците.
5
Пълнени ябълки със стафиди 5
Издълбаните ябълки се пълнят с бадемената смес, покриват се с капачетата и се поръсват със захар.
6
Пълнени ябълки със стафиди 6
Подреждат се в намаслена тава и се изпичат за 15-20 минути във фурна на 180 градуса.
7
Пълнени ябълки със стафиди 7
Сърцевината на ябълките се поръсва с кафява захар, кардамон и оцет и се задушава под капак 10 минути. Поднасят се с омекналите пълнени ябълки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: