Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене

Георги Владимиров приготвя изискано предястие в духа на Средиземноморската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 цвята от тиквички
50 г кускус
1 червена чушка
1 малък морков
1 зелена чушка
1 тиквичка
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. риган
250 г топени сирена (сирене
рукула за аранжиране
лимонов винегрет за поливане


Начин на приготвяне:
1
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене
Кускусът се сварява в подсолена вода. Сирената се намачкват в купа, така че да стане хомогенна смес.
2
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 2
Тиквичката се нарязва на филийки, една от които се реже на малки кубчета.
В малка тенджера се загрява зехтинът, слагат се нарязаните наситно морков и чушки и кубчетата тиквичка, посоляват се, налива се малко вода и се задушават.
3
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 3
Филийките тиквичка се сваряват на пара, като водата трябва да е леко подсолена. По същия начин се бланшират и цветовете на тиквичките, след което се подсушават.
4
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 4
Свареният кускус се прибавя към задушените зеленчуци, подправя се с риган и се разбърква. Стените на малки купички се покриват с бланшираните филийки тиквичка. Купичките се пълнят с гарнитурата, като се притиска добре.
5
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 5
В единия края на порционна чиния се обръща една купичка с гарнитура, след което купичката се отстранява. С помощта на пош цветовете на тиквичките се пълнят с муса от сирена и се нареждат около гарнитурата. Предястието се аранжира с листа рукула, полива се с лимонов винегрет и се сервира.
6
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 6
Любопитно: В миналото са отглеждали тиквичките като декоративни растения. Днес има хора, които също ги гледат в саксии, но не за да се радват на цветовете, а за да ги готвят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: